Tájékoztató az LL.M. cím használatáról

Kategória: Továbbképzések

22
nov

Az Nftv. 52. § (6) bekezdése alapján a mesterfokozatot eredményező jogászképzésre épülő szakirányú továbbképzésben oklevelet szerzettek a „Legum Magister” vagy „Master of Laws” (rövidítve: LL. M.) cím használatára jogosultak.

Az Nftv. 116. § (5) bekezdése alapján a mesterfokozatot eredményező jogászképzésre épülő szakirányú továbbképzésben szakjogászként oklevelet szerzettek - az oklevél kiállításának időpontjától függetlenül - a „Legum Magister” vagy „Master of Laws” (rövidítve: LL. M.) cím használatára jogosultak abban az esetben is, ha az oklevél kiállítására, illetve a képzés megkezdésére 2015. szeptember 1-jét megelőzően került sor.

A PTE ÁJK által szervezett és kibocsájtott szakjogász végzettséget igazoló szakirányú továbbképzés oklevelei mesterfokozatot eredményező jogászképzésre épülő szakirányú továbbképzésben szakjogászként szerzett oklevélnek minősülnek.

Ennek megfelelően LL.M. cím használatára jogosult minden a PTE ÁJK szakjogász szakirányú továbbképzésen végzett jogász hallgatónk, függetlenül képzése megkezdésének és befejezésének időpontjától.

Dr. Somfai Balázs
szakmai referens

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon